Beste koffiebonen kopen

Je bent op zoek naar de beste koffiebonen, maar waar moet je beginnen? Er zijn tegenwoordig zoveel opties!


Als koffiemerk zou het voor ons weinig objectief zijn om te vertellen welke de  beste koffiebonen zijn. We weten welke wij zouden kiezen! 


Daarom juist leek het ons nuttiger om wat tips te delen over de verschillende factoren waar je op kunt letten bij je zoektocht naar de beste koffiebonen.


En als je helemaal naar beneden scrolt, vind je ook enkele beoordelingen over onze koffie, geschreven door koffieliefhebbers zoals jij. Zo hoor je het direct van anderen dat onze koffiebonen zeker tot de beste behoren!

De beste koffiebonen kiezen

Het kiezen van de beste koffiebonen kan afhangen van persoonlijke voorkeuren, maar er zijn enkele algemene tips die je kunt volgen bij het selecteren van kwaliteitsbonen. 


Hier zijn een enkele stappen om je te helpen bij het selecteren van de beste koffiebonen:

Koffiebonen

Er zijn verschillende soorten koffiebonen om uit te kiezen. De belangrijkste bonen zijn Arabica en Robusta. 

 

Arabica bonen hebben over het algemeen een verfijndere smaak en worden als van hogere kwaliteit beschouwd. Robusta bonen zijn sterker en hebben een hoger cafeïnegehalte. 

 

Voor een betere kwaliteit koffie kun je het beste Arabica bonen kiezen. Alle koffiebonen van Medellín Secret zijn 100% Arabica. 

Herkomst

De herkomst van de bonen kan de smaak beïnvloeden.

 

Koffiebonen uit verschillende landen en regio’s hebben unieke smaakprofielen. Zelfs binnen één land vind je talloze koffiesmaken. Dat komt door de groeiomstandigheden van de koffie, bepaald door bijvoorbeeld het klimaat en de bodem. 

 

Bij Medellín Secret bieden we single finca koffie aan uit Colombia, Guatemala en Costa Rica. Niet zeker waar te beginnen? Kies voor ons proefpakket om te ontdekken welke smaak je voorkeur heeft.

Brandgraad

De branding van de bonen heeft invloed op de smaak. 

 

Over het algemeen geldt dat licht gebrande bonen een milde, fruitige smaak hebben, terwijl donker gebrande bonen een sterke, bittere smaak hebben. Kies een brandgraad die past bij jouw smaakvoorkeur.

Versheid

Verse koffiebonen zorgen voor een betere smaakervaring.

 

Controleer of de bonen recent zijn gebrand. Kijk naar de verpakkingsdatum of vraag het aan de verkoper. Vermijd bonen die al lange tijd zijn blootgesteld aan lucht en licht, omdat dit de smaak negatief kan beïnvloeden.

Maalgraad

Het beste is om kleine hoeveelheden koffiebonen te kopen en deze vers te malen vlak voordat je koffie zet.

 

Hierdoor blijft de smaak beter behouden dan bij voorgemalen koffie. Investeer indien mogelijk in een kwalitatieve koffiemolen om versgemalen bonen te kunnen gebruiken.

Specialty coffee

Specialty coffee verwijst naar bonen van uitzonderlijke kwaliteit die met zorg zijn geteeld en verwerkt. Deze bonen worden vaak gekenmerkt door complexe smaken en unieke eigenschappen.

 

Alle Medellín Secret koffies zijn ‘specialty coffees’. 


En nu dat je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste koffiebonen, wilden we wat stukjes tekst delen die geschreven zijn door andere koffieliefhebbers, zodat je kunt zien dat niet alleen wij denken dat onze koffie de beste is! 

Erkenning van de koffiesector

De beste koffiebonen 'single origin' van 2023 - Barista Worden

De mensen van de blog Barista Worden hebben de Finca La Candelaria koffie uitgeroepen tot de beste ‘single origin’ koffie van 2023! 

Hoewel onze koffie niet zomaar een ‘single origin’ koffie is. Alle Medellín Secret koffies zijn single farm koffies, wat betekent dat ze afkomstig zijn van één koffieplantage.

‘Single origin’ geeft aan dat de koffie afkomstig is uit een hele regio, die verschillende soorten microklimaten en bodems kan omvatten – wat allemaal van invloed kan zijn op de smaak van de koffie. 

De beste koffiebonen - Restauranto

In 2022 werd onze Finca Santa Elena koffie genoemd in de lijst van de beste koffiebonen gepubliceerd door Restoranto

De beste koffiemerken - Techmeester

We kregen ook een vermelding in de blog van TechMeester over de beste koffiemerken.

Ze gaven een korte uitleg over wat ons uniek maakt in de koffiemarkt – al onze koffies zijn single finca koffies, waardoor we de bijzonderen kenmerken van de bonen kunnen vieren. 

Reviews van andere koffieliefhebbers

koffie beoordelingen
koffie beoordelingen
koffie review
koffie reviews
koffie reviews

De beste koffiebonen van Medellín Secret

Meest verkochte, beste koffiebonen:

Colombiaanse koffie

La Luisa, Colombia

Cupping score: 84.5

Smaaktonen: Bosbes, Chocola, Hazelnoot, Pruimen

vanaf: €5,99 

Hoogste score, beste koffiebonen:

MS solopack santa elena

Santa Elena, Costa Rica

Cupping score: 85

Smaaktonen: Chocola, Citroen, Dadel, Framboos, Rode Druif

vanaf: €6,56 

Meest veelzijdige, beste koffiebonen:

MS solopack la candelaria

La Candelaria, Guatemala

Cupping score: 84

Smaaktonen: Bosbes, Donkere Chocolade, Kaneel

vanaf: €5,99

Medellin Secret KOFFIE BONEN ACHTERGROND2

Veelgestelde vragen over verse koffie

De beste koffiebonen bestaan niet. Koffiebonen is een product wat puur op voorkeur van smaak gedronken wordt. De zoektocht naar de beste koffiebonen begin je geheel zelf. Ga je voor Arabica of Robusta koffiebonen? En welke smaak ondertonen zie je graag terug in jouw kopje

Medellín secret biedt uitsluitend single farm, direct trade, specialty coffee aan. Dit houdt in dat al onze koffiebonen direct van de boer gekocht zijn voor een eerlijke prijs. Dit garandeert de hoogwaardige kwaliteit van onze koffiebonen.
Het lijstje van best geteste koffiebonen is gebaseerd op de verkoop en populariteit van de koffieboon het afgelopen jaar.
Als het om een goede kop koffie gaat is Arabica koning. Meer dan 60 procent van de wereldwijde koffieconsumptie bestaat uit arabica-koffie. Robusta koffiebonen hebben minder smaak en een meer chemische complexiteit dan de arabica-koffieboon. Robusta ruilt smaak in voor eenvoudiger onderhoud (toen het een plant was). Dit betekent meestal minder dure koffie
Bij het kopen van de beste koffiebonen moet je vooral letten op de smaaktonen die jij graag terug ziet in je kopje koffie. Daarnaast moet je een overweging maken in hoeveel procent Arabica of Robusta je in je koffie wilt. Ben je een beginnende koffiedrinker? Probeer dan eens een van de koffies uit de bovenstaande lijst uit.