Top 10 beste koffiebonen van 2021

Dit zijn de top 10 beste koffiebonen van 2021

Ieder jaar is de nederlandse koffieliefhebber op zoek naar de best geteste koffiebonen van het nieuwe jaar. Welke koffiebonen het lekkerste zijn hangt af van smaak, maar toch is er elk jaar een duidelijke voorkeur naar bepaalde soort koffiebonen. In onderstaande lijst hebben wij de best geteste koffiebonen voor je op een rijtje gezet.

De beste koffiebonen van Medellín Secret

Meest verkochte, beste koffiebonen:

Colombiaanse koffie

La Luisa, Colombia

Cupping score: 84.5

Smaaktonen: Bosbes, Chocola, Hazelnoot, Pruimen

vanaf: €5,99 

Hoogste score, beste koffiebonen:

MS solopack santa elena

Santa Elena, Costa Rica

Cupping score: 85

Smaaktonen: Chocola, Citroen, Dadel, Framboos, Rode Druif

vanaf: €6,56 

Meest veelzijdige, beste koffiebonen:

MS solopack la candelaria

La Candelaria, Guatemala

Cupping score: 84

Smaaktonen: Bosbes, Donkere Chocolade, Kaneel

vanaf: €5,99

1. Gran Maestro Italiano

Gran Maestro Italiano zijn donker gebrande koffiebonen. Daarnaast zijn ze niet erg vet, wat een pluspunt is voor jouw volautomaat. Deze koffiebonen zijn Rainforest Alliance Certified. Daarnaast ook klimaatneutraal geproduceerd. Zo is dit de lekkerste én de meest bewuste keuze.

Volgens HetTestPanel.nl zijn deze koffiebonen beoordeeld met een 8,1.

Een van de belangrijkste redenen waarom Gran Maestro Italiano valt onder de best geteste koffiebonen is omdat Gran Maestro 100% Arabica is en daarnaast afkomstig uit de beste koffie gebieden van Brazilië en Colombia
.
De koffiebonen van Gran Maestro Italiano zijn zijn te koop via online koffie aanbieders en zijn verkrijgbaar in sommige supermarkten.

2. L’Or Espresso Onyx

De L’Or Espresso Onyx heeft een vleugje cacao in de smaak. De Arabica- en Robusta koffiebonen zijn perfect voor een stevige espresso of goede cappuccino.

De L’Or Espresso Onyx koffiebonen zijn het meest bekend. Intensiteit Sterkte 12 maakt dit een intense en krachtige koffie. De L’Or Espresso Onyx is ook verkrijgbaar in koffiecups.

Verkrijgbaar in verpakkingen van 500 gram. Handig voor thuis, want dan blijven ze langer goed!

De koffiebonen van L’Or Espresso Onyx zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en via online koffie aanbieders.

3. Medellín Secret, La Luisa Colombia

De koffiebonen van Medellín Secret van finca La luisa uit Colombia zijn zeer populair. Daarnaast is de Finca La Luisa als enige een single farm direct trade koffie, wat het uniek maakt. La Luisa uit Colombia bestaat uit 100% Arabica bonen van één plantage. Met een cupping score van 84,5 maakt deze koffie tot een ware specialty coffee.

De smaaktonen of het smaakprofiel van deze koffie bevat bosbes, chocolade, hazelnoot en pruimen. Daarnaast is het voordeel dat deze koffiebonen te gebruiken zijn in verschillende soorten koffies van ristretto tot aan lungo.

De koffie kun je aanschaffen op de webshop van Medellín Secret. De koffie is verkrijgbaar in hele koffiebonen en gemalen koffiebonen.

4. Australian 100% Biologisch

Deze Australian 100% biologische UTZ koffiebonen zijn goed voor iedereen. Van de boeren die de boon verbouwen tot in je kopje koffie – volledig te traceren via nummer op de verpakking. Met constant de beste kwaliteit door branding bij lage temperatuur waardoor veel smaken en aroma’s vrijkomen. Deze koffiebonen zijn donkerbruin van kleur. Ook deze boon is niet vettig. De koffie wordt niet zuur. Hou je van een frisse espresso met een klein beetje bitter? Dan kan deze boon perfect zijn voor jou. De koffie is verkrijgbaar bij verschillende koffie aanbieders online en verschillende supermarkten.

5. Lavazza Qualita Oro

De Lavazza Quality Oro is een lekkere espresso melange met 100% Arabica koffiebonen. Afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika is dit een medium gebrande koffieboon. Deze Lavazza koffiebonen hebben een perfect lichte smaak en zijn totaal niet vet. In deze prijsklasse een groot pluspunt, want dat zie je niet snel. Dit is een goed bakje koffie voor wie een espresso of lungo wilt, maar niet na 2 kopjes strak wilt staan van de cafeïne dankzij zijn lichte smaak. De koffiebonen van Lavazza Qualita Oro zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en zijn te bestellen via verschillende online koffie aanbieders.

6. Grano Intenso

Deze in Utrecht gebrande koffiebonen zijn Rainforest Alliance gecertificeerd en vers gebrand. Medium branding, dus geen vette koffiebonen. Deze kwaliteit is écht goed. En de prijs: goedkoop. Dat is wat je in een perfecte koffieboon zoekt. Deze melange is gemaakt van 90% Arabica en 10% Robusta. Hierdoor heb je nét dat stukje pit waar je naar op zoek bent. Een pittig karakter, maar volle smaak. De koffiebonen van Grano Intenso zijn te verkrijgen online via verschillende koffie aanbieders en in sommige supermarkten.

7. Douwe Egberts Aroma Rood

Misschien wel de meest bekende en populaire koffiebonen die er op de Nederlandse markt te verkrijgen zijn: De koffiebonen van Douwe Egberts Aroma Rood Regular. Deze beste koffiebonen horen zeker in het lijstje thuis en hebben een heerlijke intensiteit. Al vele generaties drinken hun dagelijkse bakkie koffie met de Aroma Rode Douwe Egberts koffie.

De koffiebonen zijn door zijn populariteit in de Benelux overal te verkrijgen in de supermarkten en zijn daarnaast online bestelbaar via verschillende koffie aanbieders.

 

8. L’Or Espresso Forza

De robuuste Forza is een temperamentvolle espresso met een goed opgebouwde complexiteit van intense en stevige smaken, verlicht door amberkleurige tinten met een delicate crèmelaag.

Het voordeel van deze Forza koffiebonen is dat ze diep donker gebrand zijn. Dit betekent dat deze koffiebonen een melange van kracht en een volle, verleidelijke smaak hebben. Zo kun je smaken van eik, wijn en tinten van kruiden en chocola terugvinden in de koffiebonen van L’or.

De koffiebonen van L’Or Espresso Forza zijn verkrijgbaar in bijna alle supermarkten en zijn online te bestellen via verschillende koffie aanbieders.

 

9. Medellín Secret, Santa Elena Costa Rica

De koffiebonen van Medellín Secret van Finca Santa Elena uit Costa Rica kunnen niet ontbreken aan de lijst van best geteste koffiebonen uit 2021. De 100% Arabica single farm specialty koffiebonen brengen smaaktonen mee van chocola, citroen, dadel, framboos en rode druif.

De koffie van Finca Santa Elena wordt verwerkt volgens het honey proces, hierbij wordt de schil wel verwijderd maar blijft het vruchtvlees zitten. Daarna wordt de koffie langzaam gedroogd op de patio’s om de zuurgraad en de diepte van de smaak volledig te ontwikkelen. Het vruchtvlees zorgt ervoor dat de zoete tonen diep de boon intrekken wat de koffie een mooie intense zoete smaak. Deze bijzondere koffie heeft een cupping score van 85.

De koffiebonen Santa Elena zijn verkrijgbaar in de webshop van Medellín Secret online. De koffie is te koop in de vorm van hele koffiebonen of gemalen koffiebonen.

 

10. Douwe Egberts Excellent

Tot slot zijn de koffiebonen van Douwe Egberts in de smaak Excellent niet weg te slaan in de lijst van best geteste koffiebonen. Dit Nederlandse merk is wereldwijd bekend en is dan ook een koffiemerk dat in Nederland als populairste koffiemerk wordt aangemerkt.

Deze Excellent koffiebonen zijn dan ook zeer geschikt voor jouw volautomatische koffiebonenmachine. Kwaliteit koffiebonen zijn belangrijk om een koffiemachine optimaal te kunnen gebruiken en deze Douwe Egberts Excellent zeggen eigenlijk met de naam al genoeg. We spreken over een bijkomend voordeel dat dit 100% Arabica melange bonen zijn.

De koffiebonen van Douwe Egberts zijn verkrijgbaar in bijna alle supermarkten of zijn online te bestellen via verschillende aanbieders.

 

Conclusie: Wat zijn de beste koffiebonen?

Na het zien van deze lijst vraag je je misschien nog steeds af: “Wat zijn de beste koffiebonen?”. Er is immers niet een koffiemerk of smaak dat bekroont kan worden tot beste koffiebonen. Het uitzoeken van de beste koffiebonen voor bij jou thuis hangen volledig af van jouw smaak.

Zo zit er een groot verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen. Als het om een goede kop koffie gaat is Arabica koning. Meer dan 60 procent van de wereldwijde koffieconsumptie bestaat uit arabica-koffie. Het heeft de voorkeur vanwege de fruitige, zoetere smaak en hogere zuurgraad.

Robusta koffiebonen hebben minder smaak en een meer chemische complexiteit dan de arabica-koffieboon. Robusta ruilt smaak in voor eenvoudiger onderhoud (toen het een plant was). Dit betekent meestal minder dure koffie. De canephora-plant groeit goed in laaggelegen omgevingen en is van nature beter bestand tegen ongedierte. Het heeft ook een veel hoger cafeïnegehalte dan arabica- koffie
.
De beste koffiebonen ter wereld gewoon bij jou thuis? Dat hangt dus helemaal af van jouw wensen ten opzichte van transparantie, duurzaamheid en smaak! Het advies is verschillende smaken koffie uit te proberen en in te schatten welke koffiesmaak jij het lekkerste vindt. Zodra je weet welke ondertonen van smaak jij het lekkerste vindt in je koffie, kun je betere keuzes maken.

 

Medellin Secret KOFFIE BONEN ACHTERGROND2

Veelgestelde vragen over verse koffie

De beste koffiebonen bestaan niet. Koffiebonen is een product wat puur op voorkeur van smaak gedronken wordt. De zoektocht naar de beste koffiebonen begin je geheel zelf. Ga je voor Arabica of Robusta koffiebonen? En welke smaak ondertonen zie je graag terug in jouw kopje

Medellín secret biedt uitsluitend single farm, direct trade, specialty coffee aan. Dit houdt in dat al onze koffiebonen direct van de boer gekocht zijn voor een eerlijke prijs. Dit garandeert de hoogwaardige kwaliteit van onze koffiebonen.
Het lijstje van best geteste koffiebonen is gebaseerd op de verkoop en populariteit van de koffieboon het afgelopen jaar.
Als het om een goede kop koffie gaat is Arabica koning. Meer dan 60 procent van de wereldwijde koffieconsumptie bestaat uit arabica-koffie. Robusta koffiebonen hebben minder smaak en een meer chemische complexiteit dan de arabica-koffieboon. Robusta ruilt smaak in voor eenvoudiger onderhoud (toen het een plant was). Dit betekent meestal minder dure koffie
Bij het kopen van de beste koffiebonen moet je vooral letten op de smaaktonen die jij graag terug ziet in je kopje koffie. Daarnaast moet je een overweging maken in hoeveel procent Arabica of Robusta je in je koffie wilt. Ben je een beginnende koffiedrinker? Probeer dan eens een van de koffies uit de bovenstaande lijst uit.

De beste koffiebonen van Medellín Secret

Meest verkochte, beste koffiebonen:

Colombiaanse koffie

La Luisa, Colombia

Cuppingscore: 84.5

Smaaktonen: Bosbes, Chocola, Hazelnoot, Pruimen

vanaf: €5,99 (bij min. 16 stuks)

Hoogste score, beste koffiebonen:

MS solopack santa elena

Santa Elena, Costa Rica

Cuppingscore: 85

Smaaktonen: Chocola, Citroen, Dadel, Framboos, Rode Druif

vanaf: €6,56 (bij min. 16 stuks)

Meest veelzijdige, beste koffiebonen:

MS solopack la candelaria

La Candelaria, Guatemala

Cuppingscore: 84

Smaaktonen: Bosbes, Donkere Chocolade, Kaneel

vanaf: €5,99 (bij min. 16 stuks)