Al meer dan 15 jaar koffie specialist  Hoge cuppingscores > 80 VEILIG BETALEN / SECURE PAYMENT

Over Medellín Secret

Een bijzondere boon verdient het om puur te worden gedronken. Bij Medellín Secret vind je daarom uitsluitend single farm coffee. Karakteristieke, zuivere specialty koffies van één topplantage met hart voor de wereld.

Medellín Secret koffie

Medellín Secret is het initiatief van gepassioneerde koffieboeren die geloven dat het anders kan. Die hun mooie oogst liever niet via de grote hoop van een coöperatie in een melange van een multinational zien verdwijnen. Ze verbouwen, oogsten en vermarkten de bonen zelf, zonder dure tussenschakels. Zo krijg je meer waar voor je geld en de koffieboer meer geld voor zijn waar. Al onze boeren werken met veel respect voor mens en milieu ieder op hun eigen speciale manier. Met hard werken, veel kennis en goede werknemers lukt het hen elk jaar weer om cupping-scores boven de 80 te halen waarmee zij hun koffie specialty koffie mogen noemen. 

Onze finca's

Medellín Secret heeft drie prachtige finca’s: finca La Luisa in Colombia, finca Santa Elena in Costa Rica en finca La Candelaria in Guatemala. Ieder met hun eigen karakteristieke smaakprofiel. Daarnaast hebben we regelmatig bijzondere, kleine oplage, Single Farm specialty coffees met hoge cupping-scores van andere finca’s.

De Start van ons Koffiemerk

Medellín Secret is een initiatief van een koffieboer uit Colombia en zijn zwager Arnold Noorduijn uit Nederland. Vol ongeloof hoorde Diego wat koffie in Nederland kost. Hij moest zijn prachtige bonen immers tegen een lage prijs aan de locale koffiecooperatie verkopen. Samen besloten ze hun koffie rechtstreeks naar Nederland te verschepen. Zonder tussenkomst van wereldmarkt en tussenhandel krijgen de koffieboeren nu de eer die hen toekomt. 

Met Marc van Eck van marketingbureau Business Openers ontwikkelde Arnold het merk Medellín Secret en een aanpak om zonder reclame het merk in de markt te zetten. Samen wisten zij een grote groep vrienden te overtuigen het nodige geld op te brengen om Medellín Secret op de Nederlandse markt te introduceren.

From our hands to your’s

Van zaadje tot kopje koffie: