Wat zijn de
MEDELLIN SECRETS
Benieuwd naar de secrets van Medellín Secret?
Zoals de naam wellicht doet vermoeden heeft Medellín Secret een aantal “geheimen” die onze koffie zo speciaal maken. Met jou als echte koffieliefhebber willen wij onze secrets natuurlijk graag delen. Hieronder zie je een aantal van onze geheimen waardoor Medellín Secret deze unieke kwaliteit kan leveren.

Secret #14 De Pinton
De natte methode (uit secret #4) heeft een klein maar venijnig gevaar: de Pinton. Een boon die de qua zachtheid van de pulp bijna gelijk

Secret #13 De Santa Elena munt
Moeilijke situaties vergen vaak onconventionele oplossingen. Luzma Trujillo, de boerin van onze Santa Elena koffieplantage, is in korte tijd 3-maal door gewapende bendes beroofd. Dus

Secret #12 Arabica Boon
Heerlijke koffie komt van goede koffiebonen. De twee belangrijkste koffieplanten zijn de Robusta en de Arabica . De Robusta boon kenmerkt zich door zijn sterke en bittere smaak en wordt vooral

Secret #11 Honeybean
Op finca Santa Elena, de finca van Medellín Secret in Costa Rica, worden de koffiebonen ook wel honey beans genoemd. Net zoals bij de natte

Secret #10 Koffiezakken van 69 kilo!
69 kilo…dat weegt 1 zak groene bonen van onze finca La Luisa. Trouwens, alle koffiezakken uit Colombia. Maar waarom nu 69kg en geen 70kg zoals

Secret #9 UTZ/RFA
Goede koffie is nog geen lekkere koffie. Gelukkig komt er steeds meer goede koffie op de markt, koffie die de boer een eerlijke prijs betaald.

Secret #8 Ongemelangeerd
Alle koffie smaakt hetzelfde en alle lekkere wijn smaakt verschillend. Dat is raar en komt door het melangeren van koffie van goede kwaliteit met minder kwaliteit.

Secret #7 Handgeplukt
Koffiebessen zijn eigenwijs. Ze groeien in hun eigen tempo en daarom zijn sommige eerder rijp dan andere. Dat maakt het oogsten van koffie niet makkelijk,

Secret #6 Goede beloningen
De laatste jaren is er een steeds groter gebrek aan (goede) plukkers in Colombia. Omdat de plukkers worden betaald per kilo geplukte bonen willen ze

Secret #5 Onder de parasol
Finca La Luisa in Colombia heeft door haar ligging dichtbij de evenaar een heerlijk klimaat: Een lekkere temperatuur, veel zonneschijn en weinig regen. Maar door

Secret #4 Rijpe bonen
Op Finca La Luisa in Colombia wordt gewerkt met de natte methode om de koffieboon van de bes te scheiden. Nadat de rode koffiebessen geplukt

Secret #3 Iedere boon telt
Iedere boon telt! Waarom? Omdat iedere koffieboon in jouw kopje koffie invloed heeft op de smaak. Colombia wil zich profileren als topkoffie land en daarom
Doel van Medellín Secret
Met behulp van deze secrets is Medellín in staat geweest om unieke en zeer kwalitatieve koffie te leveren aan zijn/haar klanten. Inmiddels bestaat Medellín al meer dan 15 jaar en hebben wij veel tevreden klanten. We zijn gestart met de koffie van Medellín Secret omdat we de wereldwijde handel in koffie wilde verbeteren, de koffieboeren moeten een eerlijke prijs ontvangen en de klant moet de beste kwaliteit kunnen ontvangen.
Koffie branden is een vak apart en wordt bij ons dan ook door een specialty koffiebrander gedaan. Omdat onze koffies in kleine batches gebrand worden kan de levertijd iets langer zijn dan dat je gewend bent bij online winkels. Wij doen onze uiterste best de koffie binnen 48 uur te leveren. Hierdoor is jouw koffie echt vers en heb je de echte unieke smaak zoals je deze nooit eerder hebt mogen ervaren!