Al meer dan 15 jaar koffie specialist  Hoge cuppingscores > 80 VEILIG BETALEN / SECURE PAYMENT

Secrets

Little secrets van Medellín Secret

Secret #17 Koffieprijs

De koffieprijs wordt op de wereldmarkt bepaald door vraag en aanbod. Die prijs is in dollars, fluctueert dagelijks en heeft dus grote invloed op de inkomsten van de boeren. Medellín Secret gaat een langdurige samenwerking aan met de koffieboer. Dat begint met het vaststellen van een goede prijs en die voor een lange periode constant …

Secret #17 Koffieprijs Lees verder »

Medellin Secret - Secret - 17 Koffieprijs

Secret #16 Koffie in Colombia

Er bestaat nog een zekere mate van onzekerheid over hoe en door wie koffie in Colombia terecht kwam. Er zijn geschriften die aangeven dat het jezuïeten waren die rond de eerste helft van de 18de eeuw koffie in Colombia brachten. De koffiezaden zouden uit de Guyanas, via Venezuela, door een handelaar uit Amsterdam zijn geïntroduceerd …

Secret #16 Koffie in Colombia Lees verder »

Medellin Secret - Secret - 16 Koffie in Colombia

Secret #15 De Neus

De neus speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de smaak van koffie. De eerste indruk die de neus oplevert is de fragance van de net gemalen koffie. Ruikt de koffie naar tabak dan weet je dat het om oude koffie gaat! Maar ook bij het proeven zelf speelt de neus een grote rol: …

Secret #15 De Neus Lees verder »

Medellin Secret - Secret - 15 De neus

Secret #14 De Pinton

De natte methode (uit secret #4) heeft een klein maar venijnig gevaar: de Pinton. Een boon die de qua zachtheid van de pulp bijna gelijk is aan de mooie rode rijpe boon, maar een sterk negatief effect heeft op de smaak. Bij het ontpulpen worden alleen de zachte bonen ontpulpt, de harde onrijpe groene bonen worden …

Secret #14 De Pinton Lees verder »

Medellin Secret - Secret - 14 De pinton

Secret #12 Arabica Boon

Heerlijke koffie komt van goede koffiebonen. De twee belangrijkste koffieplanten zijn de Robusta en de Arabica . De Robusta boon kenmerkt zich door zijn sterke en bittere smaak en wordt vooral gebruikt in Instant- en goedkopere koffie & koffiemelanges. De Arabica boon heeft juist een milde, verfijnde, aromatische smaak én bevat bijna de helft minder cafeïne. In Colombia komt de Robusta …

Secret #12 Arabica Boon Lees verder »

Medellin Secret - Secret - 12 Arabica boon

Secret #9 UTZ/RFA

Goede koffie is nog geen lekkere koffie. Gelukkig komt er steeds meer goede koffie op de markt, koffie die de boer een eerlijke prijs betaald. Je herkent dit aan certificaten, zo heeft onze Finca La Luisa ook het Rainforest en Utz certificaat. Maar echt duurzaam is koffie pas als het ook onweerstaanbaar lekker is. Daarom doet …

Secret #9 UTZ/RFA Lees verder »

Medellin Secret - Secret - 9 UTZ/RFA