La Candelaria, Guatemala

La Candelaria is een grote koffieplantage gelegen aan de rand van Antigua, Guatemala, in de schaduw van drie vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De Antigua Vallei is een van de beroemdste koffieproducerende regio’s ter wereld dankzij de grote hoogte, het perfecte klimaat en de vulkanische bodem die rijk is aan mineralen.

Geschikt voor: cappuccino, chemex, cortado, espresso, koffie, latte macchiato, ristretto

Smaaktonen: bosbes, donkere chocolade, kaneel

Cuppingscore : 84

Koffiesoort: 100% Arabica bonen, Typica

Verkrijgbaar in: Gemalen bonen, Hele bonen

Koffieabonnement: Leverbaar als abonnement

Finca La Candelaria, Guatemala

 

Als je in de markt bent voor een heerlijke koffie uit Guatemala, heb je geluk! Deze single finca specialty coffee is echt speciaal, en geloof ons niet op ons woord!

Onze vrienden van de blog Barista Worden zijn het met ons eens want ze hebben deze koffie uitgeroepen tot de beste Single Origin koffie in 2023!

 

De finca


Finca La Candelaria is een grote koffieplantage gelegen aan de rand van Antigua, Guatemala. Het licht in de schaduw van drie vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango.

De Antigua-vallei is een van de beroemdste koffieproducerende regio’s ter wereld dankzij de grote hoogte, het perfecte klimaat en de vulkanische bodem die rijk is aan mineralen.

 

Het proces


Finca La Candelaria is verdeeld in meerdere ‘tablonen’, die verschillende soorten, hoogtes en zelfs microklimaten vertegenwoordigen – waarbij elke ‘tablon’ afzonderlijk wordt geoogst.

Nadat de koffiebessen in La Candelaria zijn geoogst, worden ze getransporteerd naar de mill, in de buurt van Antigua. De gewassen koffie wordt ontpulpt, gedurende 12-18 uur gefermenteerd en vervolgens gedroogd op verhoogde bedden. De laatste stap is het drogen in mechanische drogers.

 

De koffieboer


La Candelaria koffie boerderij wordt efficiënt beheerd door Luis Pedro Zelaya.

Tijdens de oogst staan er tot 350 koffieplukkers op de boerderij die vaak uit andere gebieden van Guatemala komen om te werken. Oogstmedewerkers verblijven vaak een aantal weken tijdens de koffieoogst in een accommodatie op de boerderij.

 

Herkomst

Regio

Farm

Farmer

Flavor notes

, ,

Variety

Altitude

1300-1500m

Proces

Roast

Cupping score

84

Type

,

Koffie maling

, , ,

Hoeveelheid

, , , , , ,

Abonnement

Leverbaar als abonnement

Geschikt voor

, , , , , ,

Koffiesoort

100% Arabica bonen